Siirry suoraan sisältöön

Musiikin tuotanto

Kappaleen matka ideasta valmiiksi teokseksi on kirjava prosessi, jossa tarvitaan monenlaista osaamista. 

Olisimmeko voineet tarjoata apuamme jossakin näistä?

SÄVELLYS & LYRIIKKA
SOVITUS
ÄÄNITYS
MIKSAUS
STUDIOMUUSIKOT
SÄVELLYS & LYRIIKKA
Emme harrasta genresyrjintää, eli sävellyksiä tehdään lähes kaikkien tyylilajien puitteissa. Usein tilanne on se, että lauluja kirjoitetaan yhdessä. Tällöin puhutaan co-writing :ista, eli yhteissäveltämisestä. Jos sinulla on timanttinen lyriikka, muttet pääse eteenpäin sävellyksessä, voi olla hyvä jalostaa biisiä esimerkiksi tuottajan kanssa. Sama loru sen osalta, jos sinulla on sävellys, mutta tekstistä puuttuu palanen.
SOVITUS
Sovittamista voi verrata siihen, kun taloa rakennettaessa ryhdytään miettimään värejä, pintamateriaaleja, ikkunoiden paikkoja, sekä lopulta sisustusta. Me mietimme siis mm. soittimia, sointivärejä, sointuja, rytmejä sekä niiden funktiota teoksessa. Sovitusten osalta teemme mielellämme myös "yksittäisiä urakkatöitä", eli jos olet vailla vaikkapa ainoastaan orkesteriosuuksia, koskettimia, laulustemmoja tai mitä tahansa muuta, kannattaa nykäistä hihasta!
ÄÄNITYS
Äänittäminen tapahtuu pääosin Raiku Recordsin studiolla Joensuussa Kuurnankadulla. On myös mahdollista järjestää mobiili äänityskalusto esimerkiksi sinun treenikämpällesi tai oikeastaan minne tahansa. Vaikka hirsimökillesi luonnon helmaan. 

Mikrofonit:

  •  Neumann TLM-102
  • Shure SM7B
  • Shure SM57
  • Oktava MK-102
 

Etuasteet:

  • Neve 1073 
  • Warm Audio Tonebeast
  • RME Babyface Pro
  • Sound Devices – Mixpre-3
Rumpuäänitykset toteutetaan tarvittaessa muussa tilassa. Esimerkiksi Joensuussa on upeita studioita, joissa on erinomaiset puitteet tehdä vaikkapa rumpusessio.
MIKSAUS JA EDITOINTI
Miksaustöissä käytämme alan johtavien valmistajien ohjelmistoja: Fabfilter, Soundtoys, Plugin Alliance, Waves, Softube, Black Rooster Audio, iZotope etc.

Kappaleita editoitaessa tai miksatessa materiaalin ja raitojen määrä korreloi usein hyvin työmäärään. Kerro millainen kappale on kyseessä ja mitä olisit vailla, niin teemme tarjouksen.

STUDIOMUUSIKOT
Meiltä löytyy kattava verkosto huipputyyppejä, soittajia ja laulajia ympäri Suomen maan! Tsekkaa tästä muutama luottotyyppi!